Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİR AYRILIK  (Okunma Sayısı 1121 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« : 21 Ocak 2012, 21:15:16 »

http://www.elitfilm.com/bir-ayrilik--jodaeiye-nader-az-simen-2011-turkce-dublaj-full-izle-kisim-1.html

bu film son dönem iran filmlerinden.insani ilişkilerin çok doğal bir şekilde verildiği filmde bir boşanma süreci ,ailevi değerler ve bir babanın çocuğuyla ilişkisi ve aynı babanın babasına olan sadakati  diğer bir dizi olaylar eşliğinde ele alınıyor.postmodernizmin dayattığı bazı hareketler bu hareketlere karşı alınması gereken doğru tavırları bulabilirsiniz bu filmde .hakikaten güzel çekmişler senaryosu çok iyi
.. iyi izlemeler
selametle..

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2012, 21:44:53 »

estağfirullah abla .
çok naif bir film beğenmenize ayrıca memnun oldum.
filmler çok makes bulmadığı için paylaşıp paylaşmamakta tereddüt ettim ama iyi ki paylaşmışım Smiley
selametle.

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
katre
σиυя üуєѕι

RABBİM SANADIR ŞÜKÜR.ayırma yolundan beni.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 78

« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2012, 20:19:44 »

...demek seyredip anlattığın film burdaymış....hııımmm..bizde izliyelim bakalım...selametle... 

Uzayıp giden bir sızı halini alınca bu sessizlik bir çocuk ağlamaya başlar buğulanmış kalplerde. Kırılgan zamanların yitik merhametiyle yüreklerde büyüttüğü bir yerdir o çocuk.
Adı: Zulümdür... Adı: Gözyaşı... Adı: Çaresizlik...
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2012, 13:57:13 »

madem izlediniz  o halde film okuması da yapmanızın rica ediyorum Smiley .ordaki kadın erkek ilişkisi ve temelde fikirler çatışmasını nasıl okumamız gerekiyor xudayar ve katre abla Smiley
selametle

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2012, 14:40:21 »

madem izlediniz  o halde film okuması da yapmanızın rica ediyorum Smiley .ordaki kadın erkek ilişkisi ve temelde fikirler çatışmasını nasıl okumamız gerekiyor xudayar ve katre abla Smiley
selametle

Smiley

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
ilayda
υѕтα üує

тÜм zαliм νє zulÜм dÜzєηlєяiηє " ﻻ " diуoяuz

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 478

« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2012, 00:13:13 »

bacılar sizin  "Ayrılık" filmi Oscar ödülünü kazanmış Smiley

haberiniz var mı?

Gün gelirde kurumuş bir papatya çınar gibi dağları ovaları gölgelendirir
Tevhid bülbülleri tebliğ şarkılarını Davudi namelerle nemrudun beynini patlatırcasına söylerler
Ve örtülü bir vicdan irkilip Hüseyin gibi kerbelalara koşarsa
İşte o gün evet o gün her kalpte Muhammedi bir papatyanın filizlerine sahit olabilirsiniz
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2012, 12:48:29 »

bacılar sizin  "Ayrılık" filmi Oscar ödülünü kazanmış Smiley

haberiniz var mı?

evet oscar en iyi yabancı film ödülü kazandı.
gerçi iran , oscar ödülünün verilmesini istemiyordu zira yabancılar iyiye iyi olduğu için değil çıkarları olduğu için ödül veriyorlar.

xudayar abla estğ güzel bir noktaya temas etmişsiniz bu konu hakkında genişçe yazacağım inşaallah şuan enim de zamanım yok ama konu aklımda Smiley teşekkür ederim yorumunuz için
KATRE ABLA izlediyseniz sizden de bir  yorum bekliyoruz
selametle. 

katre
σиυя üуєѕι

RABBİM SANADIR ŞÜKÜR.ayırma yolundan beni.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 78

« Yanıtla #7 : 01 Mart 2012, 20:59:52 »

...güzel bir film...yoruma gelince...

film daha başlarken ayrılmak için yanyana gelmiş çiftin konuşmaları-tartışmaları ile başlıyor ki bu hernekadar ayrılmak için gibi gözüksede heriki tarafta birbirinden ayrılmamak için birşeylerbekliyor..ben ayrılmak istemeyen bir kadın,eşinin gitmesini istemeyen bir adam gördüm..--öyle olmasınıda kendimce film sonuna kadar istedim--hani kadın diyorya"gelicekse boşanma talebimi hemen geri çekerim..gelicekmisin??eşinin düzgün ve iyi biri olduğunuda severek söylüyor.eşinin gitme demesi ile kalmaya hazır gibi...lakin eşinin babasına olan hassasiyetini çok basite indirmesi,bahane olarakgörmesi burası adam için haksızlık.adam zor biri bence..kendine göre doğruları var ama eşini biraz daha anlasa-anlamaya çalışsa...filmin ilerleyen kısımlarındada buböyle.adam kızının okuldaki sorusuna verdiği cevapta bile çok kuralcı bir yaklaşımı var.kızıöğretmenim böyle dedi demesine bile sert.gerçi doğru olduğundan emin olduğu için tutumunda haklı.not kırmasını bile sorun olarak görmüyor.doğruyken bile tavırlı..hasta olan babasına oldukça sabırlı..bu gayet mükemmel bir davranış,hep böyle olsa birşey demiyicemde...kimbilir belki oda sabrının sondoruklarında olduğu için biryerlerde sıkışmış kalmış..hayırlı bir evlat..eşindede denkliği ayarlıyabilmeliydi..sanırım en ince noktada bu....          

...eşi yokken makinanın hangi proğramda çalıştığını bilmediği için kızına sorması..kızın anneye sormasını kötügörünmek olarak hissetmesi...kadın giderken şu cd yi alıyorum derken..hangisini istiyorsan al  demesi.....bunlar bile çok manidar bence....
   adamın kızı ile olan ilişkiside oldukça taktire şayan..kızında babası ile mutluluğu gayet net.her kız evladı gibi babasına çok düşkün..ona herkezden çok güveniyor...mahkeme olayında bunu açıkça görüyoruz babasının doğruyu saptırtığı hissi bile onu zedeliyor...babasını herzaman en iyi gördüğü için hayal kırılığına uğramışlıktan sıyrılmak için annesi ile olan konuşmalarında ki sızlanmaları....birkez daha anlıyoruz ki boşanmalarda en kötü durumda olan çocuklar...
  kadın hep bir bekleyiş içinde..eşine bir zarar gelmesini ençok o istemiyor.mahkeme olayında bile eşine destekçi..ilk onu haberdar etmesi bile bence eşini rencide etmek istememesinin cevabı..hastaneye beraber gitmesi...zor anındayanndayım demenin göstergesi...arasıra meseleyi farklı yansıtmasıda kızını kendi tafafına çekmek için bence...bu yanlış olan tabiki..ama kendince kızı için bunu yapmak zorunda..eşine karşı daha kolaycı...hapise girmesine karşı olan kefareti ödemeyi üstlenmiş...lakin en basit bir tartışmada hemen bunu dile getirmeside olayın başka bir vehametini ortaya koyuyor..belkide eşine karşı tutumunu tam anlamı ile ifade edemiyor..sevginin dilini konuşturmanın yönlerinde yanlış çizgide...
.........filmde daha konuşulacaklar var..bende zaman kalmadı. .bende beğenerek izledim..filmin sonuna kadar ayılmayacaklar diye bekledim Smiley kızları bile annenin gitmeyeceğine okadar eminki...adamın eşine o gitmeyecek eve geri gelicek eminliği bile var..ama görülüyorki kadın eşyaları ile geri dönmüşken adamın o kesin hükümleri karşısında kalmıyor..erkek biraz daha fedakar olmalıydıki...aileyi toparlayıcı erkek modeli ortaya çıksındı...
.....noktalamaya çalışırken prağraf açıyorum oldu......hımmm bu arada filmde ikinci bir çift daha varki..asıl onada değinilmeliydi..eşine destek olmak için çalışan hamile bayan,işsiz olan,çaresizlikten eşine şiddette bulunan hasta adam ve küçük kızları....onlarıda iyi aneliz etmek gerek kiii....selametle kalın....

« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 21:01:31 Gönderen: katre » Logged

Uzayıp giden bir sızı halini alınca bu sessizlik bir çocuk ağlamaya başlar buğulanmış kalplerde. Kırılgan zamanların yitik merhametiyle yüreklerde büyüttüğü bir yerdir o çocuk.
Adı: Zulümdür... Adı: Gözyaşı... Adı: Çaresizlik...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: