Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BIKTIK ARTIK!  (Okunma Sayısı 296 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« : 14 Kasım 2010, 13:40:42 »

Son günlerde neredeyse ağzı olan herkesin konuştuğu bir konu var.                                      
Mecliste, kulislerde, evlerde, bir ilköğretimde türban tartışmasıdır gidiyor…
Gündeme gelen malum öğrencilerin önemli bir kısmı 7 ve 8. sınıf öğrencisi.
Yani İslami olarak buluğ çağına ulaşmış, günah ve sevapları yazılmaya başlanmış olanlar.
İlköğretim çağı içindeler diye başörtüsü takma hakları yok mu yani..                                                                            
Mecburi eğitim kapsamında yer alınması bir başka zorunluluğa cevaz mı veriyor?
Başörtüsü sadece üniversitedeki ablalarının hakkı mı?…
Onlar şimdilik böyle bir sorumluluktan muaf mıdırlar? Ve Örtünme emri
bayanların hayatlarında dönem dönem sorumlu tutuldukları bir emirdir de bizim mi haberimiz yok…

Ha hani denilebilir yavaş yavaş olsun, birden ürkmesinler. Biraz daha akıllıca adım atalım…
Bu ayrı tartışılabilecek bir konu. Ki bu sorunun çözülmesi için daha kaç 8 yıl geçmesi lazım o da ayrı bir muamma!
Ama artık bu ‘’ilköğretim çağında türban mı olurmuş, bunlar hep provokasyon; başörtüsüne bürünmüş kızlar provakatör, aileleri de taşeron; arkalarında derin yapılar var, dış güçler ise dışarıdan destek veriyor vs. bu ifadeler iyice can sıkmaya başladı…

Hele de sözde yıllardır İslami camiada öne çıkmış,
bu haklar için bedel ödemiş, güya dava insanlarının ağzından çıkınca…!

Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler’in geçtiğimiz günlerdeki yazısı oldukça garibime gitmişti:
‘Ben işin dini boyutunu bilemem ancak çocukların tercih edecekleri,
gönülden isteyebilecekleri yaşa gelmeden örtünmelerine gönlüm pek razı olmaz.
Çok küçük yaşta örtünmelerinin çocukluklarını gönüllerince yaşamalarına mani olduğunu düşünürüm. Aynı zamanda, örtünen kızlar erken büyür, sanki genç kızlık aşamasına gelmeden kadın gibi algılanmaya başlar gibi gelir bana. Kız çocuklarını erken büyütmek istemem.

Başka bir gazete yazarı olsa normal karşılanabilir belki, asli görevlerini ifa ediyorlar denilebilir ama bu ne perhiz ne lahana turşusu böyle.
Olayın dini boyutunu bilmiyor ve zahmet edip araştırma gereği bile duymuyorsanız
Müslümanların önemli bir kısmının kanayan yarası olan bir konuda İslami duruşuyla bilinen bir gazetede nasıl bunları yazıp toplumun bu konudaki duyarlı kalmış kısmını yaralayabiliyorsunuz.
Ayrıca yazının devamında ve söz konusu yazarın katıldığı Tv programlarında da tekrarladığı ifadeleriyle; başörtüsü konusunda böyle bir talepte bulunanlar
Amerika'da Amişler, İsrail'de Ortodoks Yahudiler gibi ekstrem gruplarla eş değer tutuluyor.

Başka biri de çıkmış çocuklarınızı elinizden alırız diyor. Ya kardeşim bu ülkede orman kanunları mı var…
Başkasının henüz 5-6 yaşındaki kızına mayo giydirilip plajlara gezdirilir; başka biri, masum çocuğu baleymiş, tangoymuş gelenek ve ahlakımızla uyuşmayan etkinliklere yazdırır kimsenin gıkı çıkmaz, bu yaştaki çocuğa bunlar öğretilir mi, bu elbiseler giydirilip böyle makyaj yapılır mı diye kimse özel hak tecavüzünde bulunmaz!

Asıl provokatörler bana göre son bir-iki yıldır bu şekilde okula gitme mücadelelerine
gündemlerinde ve sayfalarında yer vermeyen, bu kız çocuklarının mazlumiyetlerine destek çıkmayan; ama şimdi bu haberleri gündeme getirerek hem kendi ezikliklerini örtbas etmeye çalışanlar;
hem de hükümeti köşeye sıkıştırmak adına bu çabaları yeniymiş gibi öne çıkartan kartel ve fesat medya grubudur.

« Son Düzenleme: 14 Kasım 2010, 22:18:44 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: