Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« : 18 Ekim 2011, 11:05:37 » |
|
 |
|
 |
 |
BİDAT
Kuranı lafzen okuyup,manasını bilmeyince Manasınıda anlayıp,derinine inmeyince Derinliğine dalıpta,yaşantıya girmeyince Bidatler sardı etrafı,hakikatı sevmeyince
Sevdik sevdirildi bize,dinde olmayan ameller Halis olmayınca amel,başladı uzun emeller Artık cihad terk edildi,geldi zillet ve elemler Tezbih ve zikre sarıldık,uyutulduk çok seneler
Cihad ve zikri ayırıp,birbirinden kopardılar Büyük cihad diye nefsi,hep önümüze koydular Sinsice küçük cihadı!küçümseyip sakladılar Büyük küçük karıştırdık,bize büyle tanıttılar
Zikir halkasıdır deyip,şiş batırdık canımıza Ramazanda boy boy hatim,gönderdik ecdadımıza Ziyaretler mesken oldu,çağırdık imdadımıza Türbeler ve muskacılar,girdiler hayatımıza
Şeyhi olmayanın şeyhi,şeytan deyip azıttılar Müridleri kuzu gibi,bidatlerle uyuttular Hikayeler ve yalanla,yığınları sapıttılar Bizi ayakta uyutup,dindir diye aldattılar
Her gün yeni bidatlerle,oyalayıp kandırdılar Cihad unutulsun diye,çok oyunlar oynadılar İçi boş ilahilerle,cezbelere daldırdılar Bizi bizle uğraştırıp,içten içe saldırdılar
Muska,şiş ve türbelerle,hiç bir yere varamadık Ne mücahid,nede alim,abidlerden olamadık Meydan belamlara kaldı,dinimizi soramadık Sorduklarımızdan ise,doğrusunu bulamadık
Cübbe ve sarık takınca,her hocayı alim sandık Hele sakal bırakınca,zehiri bal diye aldık Yavaş yavaş zehirlendik,dünyanın peşine daldık Alimleri terk edince,zalimin sözüne kandık
Tevhid kılıcıyla vurup,yıkalım tüm engelleri Yeniden islam nuruyla,şahlandırın beldeleri Cihad ve şehadet aşkı,diriltir ölü kalpleri Tevhid sancağı altında,birleştir ya Rab bizleri
Yahya abbas müsavi 10-17-2011 18.44 |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|