Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Avatar nedir?  (Okunma Sayısı 283 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İnşirah
тє¢яüвєℓι üує
**

Tu bı xér hâti rojâ âzâdî!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2006

« : 26 Temmuz 2010, 10:05:38 »

selamün aleyküm kardeşler..

Sansikritçe ----> avatar ----> avatara ----> iniş

Brahmancılık inanışında, tanrı Vişnu’nun, evrensel oluşumun sonlarına doğru, ruh durumundan madde durumuna geçerek tam bir yetkinlikle Dünya’ya onuncu ve son gelişi.

Eski Hint inançlarına göre Vişnu, bir düzensizlik döneminde insanları kurtarma amacıyla dokuz kez Dünya’ya iner.

Her gelişinde başka bir kılık ve ad alır.

Yine her inişinde, bir öncekinden daha az kusurlu ve yetkin bir nitelik taşır.

Ancak dokuzuncu ve sonuncu inişinde tam bir yetkinliğe ulaşamaz.

Bu nedenle Vişnu, bir kez daha ve tam yetkinlikle ineceğine inanılır.

Bu geliş, “evrensel oluşum”un sonlarına doğru olacak ve Vişnu bu kez “Avatar” adını alacaktır.

VEKİLİMDE SAHİBİMDE ALLAHTIR...

..çaresizseniz çare sizsiniz...

Biz Mezopotamyanın şahin bakışlı evlatlarıyız... Kar güneşte, korkular bakışlarımızda erir... Biz yaşamanın adını isyan koymuşuz... İsyan bizi var eder bütün köleliklerden..
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2010, 10:15:28 »

"zerdüştler ve Brahmanizm gibi bazı dinler seçilen kişiyi ALLAH'ın insan şekline girmiş hali ( hulul ) - haşa - olarak görür Brahman Hindular bu kişiye "avatar" yani "ALLAH'ın yere inişi" ismini verirler Onlara göre ALLAH seçilen bu insanın içindedir "
kaynak: Profdr Muhammed Hamidullah, ALLAH'ın elçisi HzMuhammed sav, beyan yayınları

O halde bundan sonra avatar yerine üye resmi diyelim inşaAllah

selam ve dua ile...

inşirah kardeşim bizi aydınlatıp bilgilendirdiğin için Rabbim sizden razı olsun kardeşim....

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
hila_571
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4922

« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2010, 12:07:07 »

selamün aleyküm kardeşler..

Sansikritçe ----> avatar ----> avatara ----> iniş

Brahmancılık inanışında, tanrı Vişnu’nun, evrensel oluşumun sonlarına doğru, ruh durumundan madde durumuna geçerek tam bir yetkinlikle Dünya’ya onuncu ve son gelişi.

Eski Hint inançlarına göre Vişnu, bir düzensizlik döneminde insanları kurtarma amacıyla dokuz kez Dünya’ya iner.

Her gelişinde başka bir kılık ve ad alır.

Yine her inişinde, bir öncekinden daha az kusurlu ve yetkin bir nitelik taşır.

Ancak dokuzuncu ve sonuncu inişinde tam bir yetkinliğe ulaşamaz.

Bu nedenle Vişnu, bir kez daha ve tam yetkinlikle ineceğine inanılır.

Bu geliş, “evrensel oluşum”un sonlarına doğru olacak ve Vişnu bu kez “Avatar” adını alacaktır.

ALLAH razı olsun, o kadar çok bilmediğimiz varki,bu bilmediklerimiz bizi mazaallah şirke kadar götürebilmektedir, o yüzden aslında her gün imanımızı yenilememiz muhakkaktır diye düşünüyorum, AALLAHÜMME İNNİ ÜRİYDU, EN ÜCEDDİDEL İMANİ, TECDİDEN Bİ GAVLİ LA İLAHE İLLELLAH MUHAMMEDURRASULULLAH.

Dayan be gönlüm!!! Bîçare değilsin Yaradan sana yar.. Kimsesiz değilsin, yanında "Kimsesizler kimsesi" var! Biliyorum! Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayla, dünya sana dar! Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var... HZ.MEVLANA (k.s)
zeyneb ebrar
σиυя üуєѕι

Sen zehri şeker,şekeri zehr ediyorsun..ETME..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 19

« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2010, 18:31:59 »

vay be demek avatarın anlamı bu.ben avatarı bir forumdan birde filmden bilirdim.. :)bunları öğrendiğim iyi oldu.. Allah razı olsun

İlahi, senin rahmetin sığınağımdır!
Ve alemlere rahmet olan, sevgili resulün
Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir..

Said Nursi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: