Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: APO ve PKK nın din anlayışı  (Okunma Sayısı 4960 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #60 : 26 Aralık 2011, 10:55:36 »

KCK Öcalan'ı "Peygamber" İlan Etti
Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın doğduğu evi ziyaret eden KCK’lıların teknik takibe takılan ifadeleri pes dedirtti.

KCK üyelerinin teröristbaşı Öcalan'ı peygamber gibi gördükleri ortaya çıktı. 'Kabe' olarak kabul ettikleri teröristbaşının evini doğum gününde ziyaret eden KCK'lılar "Tavaf ettik hacı olduk. Toprağına yüz sürdük" diyorlar.

Siirt'te yapılan KCK operasyonunda gözaltına alınan Berivan Yasak ve Muhittin Taş'ın teknik takibe takılan görüşmelerinde akıllara durgunluk veren ifadeler yer alıyor. Taş ve Yasak, telefon görüşmelerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın evinden 'Kabe' olarak söz ediyor. Doğum gününde Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret eden KCK'lılar, evi tavaf ettiklerini ve hacı olduklarını dile getiriyor. Teröristbaşının doğduğu evin bahçesinden toprak getirdikleri de anlaşılan KCK'lılar, bu toprağı birbirlerinin yüzüne sürüyor. İşte o akıl almaz konuşmalar:

BİZ HACCA GİTTİK

Berivan Yasak: Merhaba size. Biz hacca gittik.
Muhittin Taş: Merhaba. He siz gittiniz mi?
BY: Evet. (Doğum günün kutlu olsun önderimiz Öcalan sloganı atılıyor.)
MT: Siz kaçta dakika sonra burada olursunuz?
BY: Tamam ses gelmiyor sonra seni ararım.

SANA TOPRAK GETİRDİK

MT: Neredesiniz?
BY: ALLAH'ıma biz arabaya bindik geliyoruz yolun yarısınayetiştik.
MT:Siz gittiniz?
BY: Evet hacca gittik, tavaf ettik. Siz neredesiniz?
MT: Valla biz iyi değiliz, sizi bekliyoruz öldük.
BY: Vay canım benim, eee orda bol bol güneşlenin biz gelene kadar, çörek börek de yiyin.
MT: Siz yoldasınız öyle değil mi?
BY: Tavaf ettik, sana toprak getirdik ki başına yüzüne süresin.
MT: Eee iyi, iyi akşamlar.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

Berivan Yasak: Alo.
Sinem Ateş: Merhaba sana x bayan arkadaş.
BY: Ha merhaba gözüm üstüne, nasılsın?
SA: Sağlığın x bayan sen nasılsın?
BY: Kutlu olsun ey milletin önderi, doğum günün kutlu olsun ey milletin önderi.
SA: Yoldamısınız?
BY: Evet biz yoldayız, köye gittik oraya gittik, geçiyoruz.
SA: Gerçekten?
BY: He valla araya bindik şimdi arabadayız.
SA: Yani siz şimdi köyemi gidiyorsunuz?
BY: Biz hacca gidiyoruz hacca.
SA: Köye gittiniz?
BY: Evet valla biz geçtik gidiyoruz önderinköyüne yetiştik.
SA: Yok la, nasıl oldu?
BY: Şimdi önümüze çıkıyorlar.
SA: Vay le vay le, televizyonda canlı yayında gibi heyran. Tamam x bayan arkadaş.
BY: Öndersiz yaşam olmaz, öndersiz yaşam olmaz. (gurupla beraber)
SA: Aynen öyle. Başarılar. Başarılar.

EVİNİ TÜRBEYE ÇEVİRMİŞLER

Berivan Yasak: Üstat merhabalar sana.
X kişi: Merhaba.
BY: E biz hacca gittik bu sene.
X kişi: Biliyorum hacca gittiğinizi, ALLAH hacınızı kabul etsin.
BY: Evet, ha valla oraya gittik onun toprağından getirdim. Burada halka veriyorum.Ana baba öyle mahşer gibiydi Kürt mahşeriydi,kim kimi görür babo.
X kişi: Öyle değil mi? Ben gazetede şey yaptım, diyordu türbeyeçevirmişler.
BY: Aynen aynen. Valla çok iyi geçti, biz 20 otobüs köye gittik,diğerleri meydanda kaldı biz gelene kadar.Orada da bir konuşma yaptılar büyük bir coşku iledediler bu barış elçileri geldi.
X kişi: O getirdiğin toprak inançtır,insanların inancı geldimi doğrudur.
BY: Aynen.
X kişi: Affedersin ........ sakal makal bırakıyorlar biz şeyhiz diyorlar. Halkta onlara öyle inanıyor. İnsan o toprakla kendine vurursa o da bir psikolojik rahatlatmadır.
BY: Hıhı, burada biri diyordu niye onun toprağını getiriyor, ahmak bacım. E ben dedim sen hacca gittiğinde sen niye oranın şeyini getiriyorsun, öyledurdu. O dedim kanımız, onun içinde kanımız var.
X kişi: He...
BY: Ben toprak getirdim partiye. Valla millet birbirinin elinden alıyor.
X kişi: Gerçekten.

Medya ayağına 35 tutuklama

Terör örgütü üst yönetiminin medya ayağına yönelik operasyondan 35 tutuklama kararı çıktı. 48 şüpheliden 7'si savcılık, 6'sı ise sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Şerafettin Sürmeli, Eylem Sürmeli, Arzu Demir, Sevinç Tunceli, Enis Yalçın ve Sultan Güneş, serbest bırakılırken, Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus ile Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray'ın da aralarında bulunduğu tutuklananların isimleri şöyle:

"Ramazan Pekgöz, Mazlum Özdemir, Fatma Koçak, Kenan Kırkaya, Sadık Topaloğlu, Semiha Alankuş, Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik, Zuhal Tekiner, Pervin Yerlikaya, Nilgün Yıldız, Nahide Ermiş, Ömer Çiftçi, Davut Uçar, Hüseyin Deniz, İsmail Yıldız, Dilek Demirel, Sibel Güler, Ertuş Bozkurt, Nevin Erdemir, Nurettin Fırat, Ayşe Oyman, Yüksel Genç, Oktay Candemir, Ziya Çiçekçi, Haydar Tekin, Safiye Torman, Selahattin Aslan, İrfan Bilgiç, Ali Fidan, M. Emin Yıldırım, Çiğdem Aslan, Cihan Albay, Saffet Orman."

Şupheliler, provokasyon amaçlı yayınlar yapmak, bölücü örgütün propagandası ve bilgi kirliliği oluşturmakla suçlanıyor.
Bugün

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #61 : 27 Aralık 2011, 13:31:28 »

Hıristiyanlığa geçen BDP'li konuştu
BDP'li Selma Çelik, Hıristiyanlığa geçtiğinin haberleştirilmesinden rahatsız oldu. Çelik, yalanlamadığı “böyle Hıristiyan oldu” haberine “Bu benim özel hayatım, size ne? Dinime saygısızlık yapıldı” diye tepki gösterdi.

Barış ve Demokrasi Partisi Aydın İl Teşkilatı eski Yönetim Kurulu Üyesi Selma Çelik, Akit'in, Hıristiyanlığa geçtiğini haberleştirmesinden rahatsız oldu. BDP'li Çelik “Bu benim özel hayatım, size ne? Dinime saygısızlık yapılmıştır” diye tepki gösterdi.

Yeni Akit'in haberi şöyle: “Dünkü sayımızda yayınlanan “BDP'li böyle Hıristiyan oldu” haberi büyük yankı uyandırdı. Pek çok internet sitesinin alıntıladığı haber, “Akit, BDP'li yöneticilerin gerçek yüzünü ortaya koydu” şeklinde yorumlandı. Haberimiz, BDP'li eski yönetici Selma Çelik'in, Hıristiyan bayramında şarapla yıkandığı, vaftiz olduğu, günah çıkardığı bilgilerini içeriyordu. Ulaştığımız fotoğraflarda BDP'nin Sökeli eski yöneticisi Çelik, Söke Papazı Ernst Hugo Kliewer'ın huzurunda vaftiz edilirken görülüyordu.

“ÖZEL HAYATIM, DİNİME SAYGISIZLIK”

BDP'li Selma Çelik, Hıristiyanlığa geçtiğini haberleştirmemizden rahatsız oldu. Yayınladığımız fotoğrafları ve aktardığımız bilgileri doğrulayan Çelik, bunların özel hayatı olduğunu, haber değeri taşımadığını savundu. Çelik “Bu benim özel hayatım, size ne? Dinime saygısızlık yapılmıştır” diye tepki gösterdi.

“BENİ BİLEN BİLİYOR”

Çelik'e, kendisinin BDP'de siyaset yaptığını, halktan oy istediğini, dolayısıyla bu olayın haber değeri taşıdığını hatırlatarak “İnsanlar sizi Müslüman biliyor ama siz Hıristiyanlığı seçmişsiniz. Belki de partinize oy verecek insanların bunu bilmesi gerekmez mi?” diye sorduk. BDP'li Çelik, “Beni herkes bilir, ne olduğumu herkes bilir. Benim partimde ateist de vardır, Alevi de vardır, Hıristiyan da vardır. Herkese kucak açan bir partiyiz biz” dedi.

O PAPAZ KÜRTÇE İNCİL DAĞITIYORDU

Öte yandan, BDP'li Çelik'i vaftiz eden Söke Papazı Ernst Hugo Kliewer'ın, Nevruz kutlamalarında halka Kürtçe İncil dağıttığı daha önce ortaya çıkmıştı. Kliewer'ın beraberindekilerle birlikte, Aydın Merkez'de gerçekleştirilen Nevruz etkinliği alanında konuşlandırdığı aracının bagajından çıkardığı Kürtçe İncilleri etrafında topladığı insanlara dağıtırken ki görüntüleri basında yer almıştı. Papaz Ernst Hugo Kliewer ve arkadaşlarının, meraklı gözlerle kendilerine bakan vatandaşlara dağıttığı kitaplar şöyleydi:
“Türkçe ve Kürtçe dillerinde İnciller İffetli Yaşam

Na Meyek Jı Tere (Sana Bir Mektup)

Zer A Rastiqin (Altın Hakikatler)

Michael Sattler İsa Mesih'in Bir Tanığı

Sen Özelsin”

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #62 : 16 Ocak 2012, 15:36:32 »

Zerdüştlük PKK ile hayat buldu

Zerdüştlük dini MÖ 600-650 yılları arasında İran'da Zerdüşt tarafından kurulan putperest bir din. Güneşe, ateşe ve çeşitli putperest simgelere tapınılan bu ilkel inanç sistemi İslamiyet'ten sonra yaşama imkanı bulamadı. Bugün ise Zerdüştlük, PKK terör örgütü ile hayat buluyor.

Bugüne kadar basında PKK'nın Zerdüştlük eğilimini gösteren bir çok haber yer aldı.

KCK Siyaset Akademileri operasyonu sonrası, siyaset akademilerinde Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğu şeklinde dersler verildiği ortaya çıkmıştı.

Kandil'de PKK'lıların yaptığı Zerdüşt ayini Milli Gazete manşetine yansımıştı.

Haberde yer alan fotoğraflarda militanların teröristbaşı Öcalan'ın resimlerinin de olduğu bir mekanda Güneş'e tapındıkları görülüyordu.

PKK militanları içinde Zerdüştlük dini oldukça yaygın. Zerdüştlük dininde kutsal sayılan bir çok isim örgüt kamplarına, örgütçülere veriliyor, telsiz kodu veya parola olarak kullanılıyor.

Örneğin örgüt elebaşısı Murat Karayılan "Medya" telsiz kodunu kullanıyor. Medya Zerdüştlük dininin kurucusu Zerdüşt'ün doğduğu yer.

Ayrıca Kuzey Irak'taki örgüt kamplarına örgüt tarafından "Medya Savunma Alanları" deniliyor.

Medya örneğinde olduğu gibi bir çok kutsal sayılan isim daha PKK elebaşları tarafından telsiz kodu olarak kullanılıyor, kamplara isim olarak veriliyor.

Örneğin:

AVESTA: Zerdüştlüğün kutsal kitabı.

MAZDEK: 483 yılında Mazdek isyanı olarak tarihe geçen isyanın lideri, Zerdüşt dini rahiplerinden, servet ve kadının herkesin ortak malı kabul edilmesi halinde dünyada sorun kalmayacağını savunmuştu.

ZAMEN: Zerdüştlük inancına göre zamanı başlatan tanrı.

ASTAR-STER-STERK-STAR: Tanrıçalardan ve onun simgesi Venüs yıldızından güç, yardım, destek dilemeyi ve istemeyi ifade ediyor.

SORAN: Kızıl ateş.

KAJİN: Ateş tanrısı

Habervaktim.com

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #63 : 16 Ocak 2012, 16:09:54 »

PKK Dağda Zerdüşt Şehirde Pagan

Terör örgütünün dağda yaptığı Zerdüşt ayinleri belge ve fotoğraflarla ıspatlanmıştı. Bu kez de PKK'nın şehir merkezlerindeki 'Pagan' inancını enjekte çalışmalarının belgeleri ortaya çıktı.
 Yazı Boyutu:  12 14 16

- Nusaybin'de BDP'nin yaptırdığı Mitanni Kültür Merkezi'nin duvarlarında Zerdüştlerin Tanrısı Ahura Mazda ve Yezidilik inancına ait olan Melek Tavus figürlerinin yer aldığı ortaya çıktı. Müslüman mahallesinde salyongoz satmanın dahi ötesine geçerek cahiliye dönemi inançları pazarlayan PKK'nın, hedefinde bölge halkının İslami duyarlılığını yok etmek isteği var.

- PKK ve KCK'nın Kürtlere yönelik "Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür" şeklindeki açıklamalarının olduğu, hatta PKK'nın Zerdüşt ayinleri düzenlediği biliniyor. Dindarlığı ile bilinen bölge halkının, PKK tarafından sistematik bir biçimde pagan dinlerine doğru itilmeye çalışıldığı, böylelikle bölgedeki İslami duyarlılığının kırılmak istendiği belirtiliyor.

Son zamanlarda başta terör örgütü PKK ve KCK olmak üzere Kürtlere karşı sistematik bir inanç sömürüsü politikası yürüttükleri bilinen bir gerçek. Terör örgütünün yanı sıra bu sömürüye siyasi partilerinde katıldığı görüldü. Mardin'in Nusaybin ilçesinde BDP'li Belediyenin açtığı " Mitanni Kültür Merkezi'nin" duvarlarına işlenmiş Zerdüştlere ve Yezidilere ait ilginç figürlere rastlandı. Mitanni Kültür Merkezi'nin duvarlarında yer alan figürlerin Zerdüştlerin Tanrısı 'Ahura Mazda'ya ve Yezidi inancına ait Melek Tavus'a ait olduğu ortaya çıktı. İslam inancına bağlılığı ile bilinen bölge halkının yavaş yavaş asimile edilerek, cahiliye döneminde ki pagan dinlerine yönlendirilmek istenmesi tepkilere neden oluyor. Bu asimile projesinin terör örgütünün yanı sıra bazı siyasi partilerinde desteğiyle sistematik bir biçimde yapıldığı kaydediliyor.

İSLAM'A KARŞI ZERDÜŞTLÜK VE YEZİDİLİK

Daha önce terör örgütü PKK'nın ve KCK'nın Kürtlere yönelik "Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür " şeklindeki açıklamaları olduğu biliniyor. Bu sistematik dayatmaya terör örgütünün siyasi temsilcileri de katılmıştı. Mardin'in Nusaybin İlçesinde 2004-2009 dönemleri Belediye Başkanılığı yapan ve kısa bir süre önce KCK'dan gözaltına alınan ve tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılan Dr. Mehmet Tanhan'ın açtığı 'Mitanni Kültür Merkezi'nin' duvarlarında Zerdüştlerin tanrısı olduğu söylenilen "Ahura Mazda'nın ve Yezidilerin yaratıcı olarak kabul ettikleri Melek Tavus'un" resmilerinin işlendiği ortaya çıktı. Dindarlığı ile bilinen Kürtlerin sistematik olarak ve yavaş yavaş Pagan dinlerine doğru itilmeye çalışıldığı görüldü.

AHURA MAZDA'NIN VE MELEK TAVUS'UN RESİMLERİ İŞLENMİŞ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kapatılan DTP'den Belediye Başkanı olan Dr. Mehmet Tanhan tarafından 2008'in Mayıs ayında açılan Mitanni Kültür Merkezi'nin duvarlarında ilginç figürlerin olduğu dikkat çekti. Duvarlara işlenmiş olan figürlerin Zerdüştlerin Tanrısı Ahura Mazda'nın yanı sıra Yezidilerin yaratıcı olarak kabul ettikleri Melek Tavus olduğu ortaya çıktı.

BÖLGEYE PAGAN İNANCI AŞILANMAYA ÇALIŞILIYOR

Terör örgütü ve onun siyasi uzantıları bölge halkını İslam dininden koparmaya çalıştığı biliniyordu. Bölgede yapılan bu tür faaliyetler Zerdüştlüğü ve Yezidiliği sistematik olarak yaygınlaştırmaya ve bölge halkına benimsetme gayreti içinde olduklarını gösterdi. Halkı İslam'dan uzaklaştırmak ve Pagan inancına doğru kaydırmak için, bu sapkın inançların 'İslamiyet'ten pek farkının olmadığı" söylemlerini kullanarak bu sapkınlığı halka yavaş yavaş enjekte etmeye çalışıyorlar. Bölge halkı bu sapkın söylemlere itibar etmeyince şehrin çeşitli yerlerinde Pagan inancının figürlerini ön plana çıkararak halkı bu sapkın inançlara sürüklemeye çalıştıkları görüldü.

TAM KADRO AÇILIŞTALAR

Zerdüştlük ve Yezidilik inançlarına ait figürlerle süslenmiş olan Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nin açılışına, DTK Başkanı Ahmet Türk, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP eski Milletvekili Akın Birdal katılmıştı.

Afişlerde Ahura Mazda

Nusaybin Belediyesi açtığı Mitanni Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerin afişlerinde de Zerdüştlüğü andıran figürlerin olduğu görüldü. EĞİTİM-SEN tarafından düzenlenen bir etkinliğin afişinde yer alan Zerdüşt figürler dikkatlerden kaçmadı. Afişlerde 'Mitanni Kültür Merkezinin' duvarlarına işlenmiş olan Zerdüştlüğün tanrısı Ahura Mazda'nın resmi yer alıyor. Bu durum bölge halkı üzerindeki Zerdüştlük baskısının devam ettiğinin göstergesi olarak nitelendiriliyor.

NEDEN MİTANNİ?

Mitanni tarihte bir devlet. Nusaybin Belediyesi, adını bundan 3500 yıl önce yaşamış Mitanni Krallığı'ndan aldığını ve Kürtlerin Mitanniler'den geldiği açıklaması belediyenin internet sitesinde yer alan bilgiler arasında. Nusaybin de kurulan kültür merkezine Mitanni isminin verilmesi ve Zerdüştlük tanrısı Ahura Mazda'nın ve Yezidilik inancının Melek Tavus'un figürleri ile süslenmiş olması 'Kürtlerin aslı budur' diyerek bölge insanını sistematik bir biçimde İslamiyet'ten koparma çabası olarak değerlendiriliyor.

Milli Gazete

EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #64 : 16 Ocak 2012, 21:56:53 »

zerdüştlüğe çok meraklı olduklarını sanmıyorum ama islama karşı olsunda ne olursa olsun mantığı güdüyorlar sanırım
can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #65 : 22 Ocak 2012, 23:07:00 »

İbrahim Güçlü – PKK’nın beyin takımının önemli bölümü Türk kökenli

Kemal Burkay’dan sonra İbrahim Güçlü de, PKK’nın devlet projesi olduğunu söyledi. Güçlü, Kemalizm’in örgütü kullanarak, Kürt hareketini ‘topal ördeğe çevirdiğini’ öne sürdü.

Aydın ve siyasetçi İbrahim Güçlü, “PKK, devlet projesiydi.” diyen Kemal Burkay’a destek verdi. Örgütün beyin takımının önemli bir bölümünün Türk kökenli... insanlardan oluştuğunu iddia eden Güçlü, “Kemalist devletin başardığı bir şey var, (PKK’yı kurarak) Kürt hareketini ayağı topal ördek haline getirdi, topal da değil tek ayaklı ördek.” dedi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan ve terörden kaynaklanan ihlalleri araştıran alt komisyon, Kemal Burkay’ın ardından bir başka Kürt aydın ve siyasetçi İbrahim Güçlü’yü ağırladı. Hayat hikâyesini ve Kürt sorununa bakışını anlatan Güçlü, “Sağımdakiler öldürüldü, solumdakiler öldürüldü. Bugüne kadar hayatta kaldığıma şaşırıyorum. Bir zamanlar Kürt sorununun çözümü için sosyalizme güveniyorduk. İnsanlığın geldiği son noktayı sosyalizm sandık. ‘ALLAH razı olsun sosyalizmden’ diyorduk.” ifadelerini kullandı.

Kürt sorununun doğmasının temel etkenlerinden birinin Türkiye’nin devlet yapısı olduğunu ileri süren Güçlü, şunları kaydetti: “Türkiye bir ulus devlet değildir; Kemalist ve elit bir devlettir. Aslında Türklerin de devleti değildir. 80 yıllık Cumhuriyet döneminde Kürtler bölücü diye, İslamcılar gerici diye dışlandı. Cuntacı Kemalist devletin stratejisi Kürtleri asilime etmek veya katletmek. Bugüne kadar Kürtlere öncülük edenler, ya öldürüldü ya da korkutularak siyaset dışına itildi. Dersim ve Şeyh Sait isyanı bir ayaklanma değil. Şeyh Sait Efendi’nin ayaklanma durumu yok. Kendisi medresede öğretim üyesi. Şeyh Sait’e rağmen halk ayaklanmıştır ama devlet provoke etmiştir.”

Öcalan, Komünizmle Mücadele Derneği’nde çalıştı

PKK ve Öcalan’ın 1974′ten sonra harekete geçtiğine işaret eden İbrahim Güçlü, Kürt hareketinde ‘Öcalan diye bir aktörün olmadığını’, örgütün liderinin komünizmle mücadele derneklerinde çalıştığını, kendisinin bunu söylediğini vurguladı. Güçlü, Öcalan’ın İmralı’ya götürülmesinin ise Ortadoğu’daki projelerde bir yol kazası olduğunu savundu: “Öcalan fazla konuşuyor. 3 ay öncesine kadar her hafta basın toplantısı yapmış, hepimizi suçlamıştır, ajan ilan etmiştir. Başbakan’dan bile fazla konuşuyor. Daha Kürtler konuşturulmaya başlamadı bile.”

Komisyonda AK Partili Oya Eronat ile Güçlü arasında Kürdistan tartışması yaşandı. Güçlü’nün sunumunu yaparken sık sık ‘Kürdistan’ ifadesi kullanmasına tepki gösteren Eronat, “Kürdistan derken nereyi kast ediyorsunuz?” diye sordu. Güçlü, Sivas’ın doğusundan Silopi’ye kadar olan bölge için ‘Kürdistan’ ifadesini kullandığını belirtti. Komisyonda bulunan BDP’li Sırrı Sakık ise Genel Kurul’da kullanamadıkları ‘Kürdistan’ ifadesinin komisyonda rahatça kullanıldığını, bu durumun komisyondaki demokratik ortamı gösterdiğini savundu.

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #66 : 18 Nisan 2012, 11:19:29 »

ANF'nin "Başörtüsü ve Namaz" Hazımsızlığı

http://www.haberdiyarbakir.com/anfnin-basortusu-ve-namaz-hazimsizligi-50766h/

ANF'nin haberinde Batman’ın Sason ilçesi ve köylerindeki ilk, orta ve lise okullarında öğrencilerin örtünme, salâvat çekme ve camiye gitmeye zorlandıkları ileri sürüldü.

[HABER ANALİZ]

Kemalist eğitimin Kürdistanlı çocukları milli (Kurdi ve Kürdistani) ve dini aidiyetlerinden koparmasını dillendirmeyen ANF'nin, Namaz kılmanın, başını örtmenin olumsuz bir davranış olarak sunması dikkat çekti.

Kemalistlerin kullandıkalrı şablonları esas alan ANF'nin, dindarlığı, namazı, örtünmeyi, camiye gitmeyi, örtünmeye teşvik etmeyi yanlış bir harelet olarak ve bunu Cemaate (hangi cemaat ise; Fethullahçılar mı, Hizbullahçılar mı?) bağlaması da ayrıca dikkat çekici bir durum.

Keza haberin devamında, eğitimin muhafakarlaşmasını ve birer asimilasyon, Kürdistanlı çocukların anadillerini onutmaları için en önemli araçlardan biri olan okul öncesi eğitimin zorunlulu olmamasını da eleştiren haber, tam da Kemalistlerin (4+4+4) sistemine getirdikleri eleştirilerden biri iken, ANF'nin kimin hesabına ve maslahatına binaen bu haberi yayınladığı merak konusu oldu.

ANF'nin haberi şöyle:

Batman’ın Sason ilçesi ve köylerindeki ilk, orta ve lise okullarında öğrencilerin örtünme, salâvat çekme ve camiye gitmeye zorlandıkları öğrenildi. Bu uygulamaların "ders notlarının yükseltilmesi" ve "hediye" gibi çeşitli teşvikler, uyulmaması halinde ise tehditlerle öğrencilere dayatıldığı bildirildi.

Sason ilçesi ve ilçeye bağlı birçok köy okulunda, birinci sınıftan itibaren tüm sınıflarda kız öğrencilerin okul müdürleri tarafından örtünmeye zorlandıkları iddia edildi.

KIZ ÖĞRENCİLERE ÖRTÜNME DAYATMASI

Konuyla ilgili bize bilgi veren mağdur bir kız öğrenci okul müdürünün kendilerine “örtünürseniz size elbise alacağım ve ders notlarınızı yükselteceğim” dediğini, bu nedenle örtündüklerini söyledi.

Cuma günleri de erkek öğrencilerin okul yerine camiye götürüldükleri öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Cuma günleri bazı okullarda ders görülmezken erkek öğrenciler toplu şekilde müdürler tarafından camilere götürülerek, hutbelere katılıyor ve namaz kılmaya zorlanıyorlar.

ERKEK ÖĞRENCİLER CAMİYE…

Kelhasan köyü ilköğretim okulunda eğitim gören ve ismini vermek bir öğrenci şu bilgileri verdi: “Cuma günleri okul müdürümüz B.P., bizleri arabasına bindirerek Tekevler köyünün camisine götürerek Cuma namazını kılmamız için bizi zorluyor.”

GÜNDE 2 BİN SELAVAT

Öte yandan öğretmenler ve müdürler tarafından kız ve erkek öğrencilere tespih ve tespihmatikler dağıtıldığı bildirilirken, günde 2 bin salâvat çeken her öğrenciye bir adet uçlu kalem verileceği ve ders notlarının yükseltileceği vaadinde bulunulduğu öğrenildi. Ancak bunu yapmayan öğrencilere ise ders notlarının düşürüleceği tehdidi yapıldığı bildirildi.

EĞİTİMDE MUHAFAZAKARLAŞMA

Batman’daki dini zorlamaların AKP hükümetinin zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran teklifinin 30 Mart’ta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. "4+4+4" ifade edilen tasarı ile okul öncesi eğitimin kampsam dışı bırakılıyor, mesleki eğitim programına Bakanlar Kurulu karar veriyor ve çıraklık eğitimi yaşı 14’ten 11’e düşürülüyor. Sivil toplum örgütleri ise yasanın çocuk yaşta evliliklerin de önünü açacağını belirtiyor.

Haber: ANF, Foto: Sason'da Mevlid Etkinliği ve başörtülü hanımlar, kızlar.

LİNK: http://www.firatnews.eu/index.php?rupel=nuce&nuceID=61415

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2012, 11:23:06 Gönderen: Yahya Abbas Müsavi » Logged

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #67 : 18 Nisan 2012, 11:22:43 »

Bu ayki kutlu doğum rüzgarı bu dinsiz ve mürted örgütü çok korkutmuş anlaşılan,daha önce dindaşları uğur dündar bu tarz haberlere imza atıyordu,ama artık bu görev pkk nin olmuş,ama fazla  öfkelenmeye gerek yok,pilleri bitiyor son çırpınışlarıdır bunların gerçek yüzleri ortaya çıktıkça kutlu doğum rüzgarı bölgeyi sardıkça bunlar daha çok kuduracaklardır...

hürseda
Ayın Altın üyesi
*

Bizim Kur'an'dan başka ANAYASAMIZ Yoktur..!

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5181

« Yanıtla #68 : 18 Nisan 2012, 13:25:14 »

YAHYA ABİM BUNLAR BAŞTAN BERİ BÖYLELER VE DİNSİZLİKLE ORTAYA ÇIKTILAR YÜZLERİ ŞİMDİ DEĞİL ÇOKTANDIR ORTADA FAKAT HALKIN GÖZÜ KÖR ONLARA KONDURAMIYORLAR İNANDIKLARI İÇİN GERÇİ YAVAŞ YAVAŞ GÜVEN SARSIYOR AMA ALLAHIN İZNİ İLE YAKINDIR SONLARI KİNLERİNDEN GEBERSİNLER BU ETKİNLİKLER YAVAŞ YAVAŞ YAYILDIKÇA HALKIN İLGİSİ DE ARTMAKTADIR ESKİDEN BAZI KESİMLER BU ETKİNLİKLERE KATILMAZKEN ŞİMDİ HERKESİMDEN KATILIM VAR ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN.... DİYARBAKIRDA AKIN AKIN GELECEĞİZ İNŞALLLAH MÜRTEDLERİN DE KAHIRDA ÖLECEKLERİ GÜN OLACAK İNŞALLAH
SELAMETLE.....

Ölmek Yok Şehadet Var,Bizim Dirimiz "Mücahit",Ölümüz "ŞEHİTTİR"!!!

Ey Kafir Ordusu, Sizin İse Diriniz "kalleş", ölünüz 'LEŞTİR''
can nurani
σиυя üуєѕι

**EM XUUNA WE Jİ BİR NAKİİİNN**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 2210

« Yanıtla #69 : 19 Nisan 2012, 00:56:17 »

YAHYA ABİM BUNLAR BAŞTAN BERİ BÖYLELER VE DİNSİZLİKLE ORTAYA ÇIKTILAR YÜZLERİ ŞİMDİ DEĞİL ÇOKTANDIR ORTADA FAKAT HALKIN GÖZÜ KÖR ONLARA KONDURAMIYORLAR İNANDIKLARI İÇİN GERÇİ YAVAŞ YAVAŞ GÜVEN SARSIYOR AMA ALLAHIN İZNİ İLE YAKINDIR SONLARI KİNLERİNDEN GEBERSİNLER BU ETKİNLİKLER YAVAŞ YAVAŞ YAYILDIKÇA HALKIN İLGİSİ DE ARTMAKTADIR ESKİDEN BAZI KESİMLER BU ETKİNLİKLERE KATILMAZKEN ŞİMDİ HERKESİMDEN KATILIM VAR ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN.... DİYARBAKIRDA AKIN AKIN GELECEĞİZ İNŞALLLAH MÜRTEDLERİN DE KAHIRDA ÖLECEKLERİ GÜN OLACAK İNŞALLAH
SELAMETLE.....
ok.

Sizler Namazda Eli Acikmi Eli kapalimi kilalim diye tartisirken!Kàfirler ise o elleri Nasil keseceklerini planliyorlar imam humeyni
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #70 : 19 Nisan 2012, 12:46:10 »

PKK ve DiN.

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: