Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Alparslan Hoca Konusu  (Okunma Sayısı 795 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« : 13 Mart 2011, 14:25:05 »

Es Selamun aleykum.

Evvela şunu belirtmek gerekir ki bizler her iki tarafın da sözcüsü veya yetkili organı değiliz, öyle gözükmek de istemeyiz. Ki kimsenin de böyle bir hakkı yoktur. Kimse kendisinde böyle bir inisiyatif görmemeli ve kamuoyunda da öyle bir izlenimin oluşmasına mahal vermemelidir.  Kendilerini bir düşüncenin temsilcisi gibi lanse edip akabinde insan olmanın doğası gereği yapılan birtakım yanlışlıklarda en başta sözde sevilen cemaate ne kadar zarar verilebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Değişik vesilelerle ifade ettiğimiz gibi davetyolu sitesi, grupçuk taassubundan uzak ve beri, vahdet ve kardeşlik şiarıyla hareket etmeye çalışan bir forum sitesidir. Aramızda değişik camialardan kardeşlerimiz vardır ve biz her kesimden misafire ev sahipliği ve hizmet etmekten mutluyuz. Söz konusu video burada paylaşılmasaydı kimsenin durup dururken Furkan cemaati veya başka bir İslami yapıyı eleştirmesine izin vermezdik ki kardeşlik parolasıyla çıktığımız bu yolda kendimizle çelişmeyelim. Bizi takip edenler, Müslümanlar arasında; amacından sapmış eleştiri, hakaret, tekfir vs konulardaki tavizsiz duruşumuzu müşahede etmişlerdir.

Yalnız ortada ciddi ithamlar ve bazı camialara gönül vermiş Müslüman kardeşlerimizi derinden incitebilecek açıklamalar olduğundan ilgililerin görüşlerini açıklamalarında bir beis görmedik ve kendimiz de sıradan bir fert olarak bu konudaki muzdaripliğimizi dile getirdik. Dikkat edilecek olursa eleştiriler Furkan cemaati veya Alparslan Hoca’nın şahsına değil sadece bir konuda yapılan açıklamalaradır. Bu ayrıma da dikkat edilmeli. Yoksa bir/birkaç hatasından dolayı hiç bir Müslüman veya İslami oluşum, onca hizmeti göz ardı edilip topyekün hedef tahtasına oturtulmamalı.
Gönül isterdi ki söz konusu camianın gönüllüsü kardeşlerimiz empati kursun, özeleştiri yapsın veya en azından oluşturulan bu havadan duydukları üzüntüyü dile getirsin. Maalesef hepimizde az-çok var olan cemaat ve şahıs taassubu burada da kendini göstermekte ve hakikatlerin önünde koyu bir perde gibi durmaktadır.

Mevcut bir hatayı başka bir yanlışa bağlayarak haklılığını öne sürmek pek sağlıklı bir durum olmasa gerek. Velev ki bazıları Hoca ve grubuna karşı yanlış yapmış olsun, bunun karşılığı o grubun en yetkili kurumlarının da benzer açıklamalarda bulunarak tabir-i caizse bir misilleme yapması değildir elbette. Eğer öyle bir söylem, video, kayıt varsa sunulması halinde aynı tepkiyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  Keşke aleyhimizde olan durumlara tepki verdiğimiz gibi kendi içimizden çıkan çatlak seslere de aynı tempoda dur diyebilsek. Hak, hukuk, kardeşlik gibi sözcükler sadece biz ve bizim gibi düşünenler dara düşünce sarıldıklarımız oluyor. Karşı taraftan beklediklerimizi, aynı şekilde onların da bizden temenni ettiğini unutmamalıyız. Biz nasıl kendimize ve takipçisi olduklarımıza eleştiri gelince hazmedemiyorsak karşı taraftaki kardeşlerimizin de bir yürek taşıdığını ve aynı şekilde üzülebileceklerini hesaba katmalıyız.

Görülen o ki muhatap olan camiadan gerekli ve doyurucu açıklamalar yapacak veya üzüntülerini paylaşacak bir kardeşimiz gözükmüyor şu an. Hal böyleyken konunun tamamen silinip kapatılmasına bizce gerek yoktur. Fakat yine bu sebeb gereği konunun gereğinden fazla uzayıp şahsi cevaplamalara dönüşmesi de arzu etmediğimiz bir durumdur. O yüzden şu aşamada konuyu kilitlemek devam etmekten daha hayırlı gözüküyor.

Son olarak şunu ifade etmek isterim ki bazı kardeşlerimiz genel anlamda söylemleri ile belli bir camianın savunucusu veya sözcüsü durumuna düşmektedirler. Belki bunda bir beis görmüyor olabilirler veya öyle bir niyetlerinin olmadığını söyleyebilirler ama takip edenler o şekil algılayamayabilir ve yazılanların o oluşumun genel görüşü ve söylemi şeklinde değerlendirebilir. Ve muhtemel yanlışlık ve hatalarımız da aynı paralelde o camianın geneline mal edilir. Bu da altından kalkılması ağır bir vebal yükler zaten günahlardan çökmüş omuzlarımıza. Lütfen olayları biraz daha geniş perspektifli düşünelim.

ALLAH Cc. hepinizden razı olsun.

« Son Düzenleme: 13 Mart 2011, 17:02:38 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #1 : 13 Mart 2011, 14:38:18 »

Rabbim senden razı olsun kardeşim.duygularımıza,hislerimize tercüman olmuşsunuz.
yazdıklarınızın özerine yazmayı doğru bulmuyorum...buna benzer yorum ve duyurularımız vede bakış açılarımız yönetim duyurusunda vardır,tüm kardeşlerin dikkatle okuyup gerekli dersi çıkarmasını dilerim...

selam ve dua ile...

http://www.davetyolu.com/forum/islami_cemaat_ve_sahislara_bakisimiz-t2567.0.html

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
Öncü Nesil
уєиι üує
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5102

« Yanıtla #2 : 13 Mart 2011, 18:16:03 »

Alıntı
Görülen o ki muhatap olan camiadan gerekli ve doyurucu açıklamalar yapacak veya üzüntülerini paylaşacak bir kardeşimiz gözükmüyor şu an. Hal böyleyken konunun tamamen silinip kapatılmasına bizce gerek yoktur.

..........................
« Son Düzenleme: 13 Mart 2011, 18:41:52 Gönderen: Emrullah CAN » Logged
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 13 Mart 2011, 18:37:40 »

Bu konuyu, tartışmaları devam ettirmek için değil; bilakis kardeşlik duygularımızın daha fazla zarar görmemesi için kilitlediğimiz konunun duyurusunu yapmak için açtık. O yüzden msjınızı siliyorum.

Her iki taraftan da gelebilecek söz konusu tartışmayla ilgili msjları sileceğiz.

Ayrıca biz konuyu kilitleyerek zaten bu anlamda bir adım atmış olduk. Konu içeriğindeki msjların bir kısmı biraz abartılı olmuş olsa bile bize göre, hiçbir kardeşimizin görüşü dediğiniz şekilde gereksiz değildir.

İlgili konuyu tamamen silmediğimizden ötürü yönetime karşı hüznüzan besleyemeyeceğinizi ifade etmişsiniz. Sizin düşünce anlayışınız sizi bağlar, saygı duyarız. Ancak biz hiçbir kardeşimize ve cemaate karşı beslediğimiz hüsnüzanı kaybetmeyeceğiz inşALLAH..

ALLAH Cc. razı olsun.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2011, 19:20:49 Gönderen: Emrullah CAN » Logged

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 3387

« Yanıtla #4 : 13 Mart 2011, 19:17:25 »

Yönetimden ALLAH razı olsun itidale uygun ve gayet yerinde bir açıklama olmuş. Sonuç itibariyle ümmetin her ferdi bu sitelere giriyor. Bu hepimize ders olsun. Sitelerde her birimiz birer ferdiz ve herbirimiz öncelikle kendimizi temsil ediyoruz. Yönetici olduğumuz sitelerin sahibleri olarakda itidale doğru erdemli hareket etmeliyiz. Bu sitedeki yönetimin tavrı gayet mutedil ve yerinde bir hareket .Rabbim razı kalsın tüm ekibinizden..Bundan sonrası hepimize düşen ferasetle sukunettir. Bakın burda ve yayınlanan sıtelerde hocaefendiye azcıkda olsa muhabbetı olanlar o yapıya karşı mutadil olmayan sözlerde bulundular. Bunlar sonuçta vebaldir kardeşlerim. Kim bir hayra öncülük ederse ecrini alır.. Rabbim kendi yolunda hayırla yürüyenlerden eylesin.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5048

« Yanıtla #5 : 13 Mart 2011, 21:53:26 »

ALLAH razı olsun emrullah abe değindiğin bir noktadaki haklı cümleni çok çok takdir ettim...bizler ne camialarımızın sözcülüğünü yapıyoruz ne de böyle birşeyi lanse etme gibi bir niyetimiz var...sadece camiamızın sevgisinden ötürü kaynaklanıyor...bunu yanlış yöne çekenleri rabbim af etsin...
belirttiğiniz gibi hiç bir yorumumuzda ne furkan vakfını ne de alparslan hocayı hedef aldık...hedef aldığımız sadece bu videoda geçen sözleri idi...bunun dışında bir gayem olmadı benim...en azından bundan eminim...zira şahıs ya da gruplara yönelik bir kinimiz olamaz...hedefimiz belli idi...selametle..

Abbas
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 702

« Yanıtla #6 : 14 Mart 2011, 09:57:06 »

Rabbim razı olsun sizlerden olması gerekeni yapmışsınız.Yanlız şunu belirtmek gerekir ki, asıl fitneye sebep olacak yerlerde susması gerekenler ve üzerine daha çok vacip olanlar , islami camiaların büyükleridir.Ve bu bir gerçektir ki, eleştirilere eyvallah denir.ama eleştiriler iftira mahiyetindeyse , çıkıp orda ALLAH için uyarmak boynumuzun borcu olur.bunun tartışmayla veya tartışmadan kaçınmakla veya eleştiriyi çekememekle alakalı değildir.ALLAH için hakkı tavsiye etmek ve birbirimize zarar verecek yerlerde uyarmak üzerimize vazifedir.Eğer bunu yaparken kardeşlerimiz üzmüş veya kırmışsam haklarını helal etsinler.ve vallahi de diyorum hangi camiadan olunursa olunsun kardeşimizdir, canımızdır .yeter ki hak yolda olsun.

işin açıkçası kuytul hocayla bu meseleden dolayı konuşmak isterim.hiç çekinmem, Ama o fırsatımız yoktur.eğer ulaşabilen kardeşlerimiz varsa, bu konudaki konuşmasından dolayı duyduğumuz üzüntüyü kendilerine iletmelerinde büyük fayda olabileceğini düşünüyorum.ALLAH tan en çok korkanlar Alimler olmalıdır.en çok korkan alimlerse, kesinlikle bir topluluğa zarar vermekten de en çok çekinenler onlar olacaktır.hocamıza lütfen iletiniz, oruç tutan, hakkı savunan, ALLAH resulünü seven ve ALLAH u tealanın ve resulünün akideden dolayı kardeş kıldığı müslüman kardeşlerinizin şehadetine mi inanırsınız, yoksa binlerce insanı asit kuyularında eriten ve fuhuşhaneler işleten ve islama karşı duran arif doğanların veya bülent orakoğlunun şehadetini mi kabul edersiniz?bunları kesinlikle hocayı kınamak için söylemiyorum, kesinlikle bu insanın ilim erbabı olduğunu ve kendisine hüsnü niyet besliyorum.ALLAH için faydalı olacaksa iletin kardeşlerim.

" şüphesiz mu'minler kardeştir; onların aralarını düzeltin ..." şeklindeki buyruk hepimizin vazgeçilmez prensibi olmalıdır.

s.a

"vallahi, vallahi bugün resulullah(a.s.v) kabirde sızlanmaktadır.
filistin'deki durum ve mazlumiyet resulullah(a.s.v) ı kabrinde sızlatmaktadır."(şehit murtaza mutahhari)
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 14 Mart 2011, 19:39:45 »

Yahya Müsavi, Ebu Ömer, Davamşehadet, Abbas kardeşlerim,
Aklın ve kardeşliğin yolu birdir inşALLAH.

Sakin ve objektif bir şekilde olaylara yaklaşınca aslında hepimiz farklı sözcüklerle ama aynı şeyi dillendiriyoruz.
Rabbim razı olsun hak üzere olan düşüncelerinizden ötürü...

Selam ile...

DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 14 Mart 2011, 20:53:00 »

cümlemizden abi...ben haklı olduğum halde hiç bir yanlış söz ve aşırıya kaçan bir ifadem olmamasına rağmen kardeşliğin gereği olrak ilk adımı atıp özür diledim ve helallik istedim...inşALLAH aynı anlayışla hareket edip kabul etmiştir etmemişse niyeti bellidir...vesselam...

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 15 Mart 2011, 00:01:19 »

cümlemizden abi...ben haklı olduğum halde hiç bir yanlış söz ve aşırıya kaçan bir ifadem olmamasına rağmen kardeşliğin gereği olrak ilk adımı atıp özür diledim ve helallik istedim...inşALLAH aynı anlayışla hareket edip kabul etmiştir etmemişse niyeti bellidir...vesselam...

sen aslında ıyı bır sopayı hak ettın..Bütün siteler işi gücü bıraktı kuyuya atılan taşla uğraşıyor. alkış neyseki allahdan buyuklerımız aklı selım ve erdemli kardeşlerki bu işe edebınce cevap verdiler...Abim sana değer verdiğimizden bir tavsiyemiz olsun. Böylesine ehemmiyetli ve boyumuzu aşan belkide nereye gideceği dahi belli olmayan konulardan uzak dur abım..Zaten camiaların ileri gelenleri bu meseleleri çözmeye çalışıyor..Bu meseleler böyle forumlarda olmamalı. Heleki bizlerin bıraz daha temkınlı olması gereken konular..

Çunku ınsanlar bedel ödemiş bu dava uğruna birde bu tür konular olunca haklı olarak can damarlarına basılmış oluyor..Bizlerinde daha temkinli olması gerek...

RAbbim razı olsun senden .Abine değer verdiğinden ve bu değere sıgınarak yazdık abım..Rabbim senı salıhlerle eylesın.

Hayat bir mücadeleden ibarettir.***Siz mücadelenin ateşini yakarsınız ama nerde biteceği belli olmaz
!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 15 Mart 2011, 01:02:22 »

Smiley BAŞ GÖZ ÜSTÜNE CAN ABEM ...uzun zamandır yoksun abe ...o kadar da dua ediyorum namazlarda...
abem benimde damarıma basıldığı için paylaştım zaten,dostumuzu da düşmanımızı da iyi bellemek adına yaptım...gerçi düşman derken atasözüne binaen diyoruz yoksa öyle bir niytimiz yoktur ama kimlerin bize nasıl baktığını bilmemiz elzemdir..bunlar bizler için birer ışık oluyor...kin gütme babında değil bilakis kime nasıl davranacağımızı bize yaklaşanların ne düşüncede olduğunu bilmemiz için...

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 15 Mart 2011, 10:57:01 »

Smiley BAŞ GÖZ ÜSTÜNE CAN ABEM ...uzun zamandır yoksun abe ...o kadar da dua ediyorum namazlarda...
abem benimde damarıma basıldığı için paylaştım zaten,dostumuzu da düşmanımızı da iyi bellemek adına yaptım...gerçi düşman derken atasözüne binaen diyoruz yoksa öyle bir niytimiz yoktur ama kimlerin bize nasıl baktığını bilmemiz elzemdir..bunlar bizler için birer ışık oluyor...kin gütme babında değil bilakis kime nasıl davranacağımızı bize yaklaşanların ne düşüncede olduğunu bilmemiz için...

bak ya nasılda pişkinliğe veriyor. Tamam herkes bulunduğu camiaya sözsöylenmesi hoşuna gıtmez ama dostumuz düşmanımız sözüne gelince düşmanımız allaha küfreden, onun dınını ınkar edip yeryüzünü fitneye boğan..Ondan gayri düşmanımız olamaz..Ne atasözüymüş.
Bizler la şagıya la garbiye derken şarktan ve garbdan kim varsa ALLAHın adını zikreden onların tümüne bizler gardaş demişiz ve gardaşılığımızı göstermekle emrolunmuşuzdur..
Burda ve real hayatta gardaşlarımıza candanlığımızı gösteriyorsak, onlara sevgimizi hiç esirgemeden ortaya koymaya çalışıyorsak o islamın verdiği kardeşlik anlayışındandır..neyse inanıyroum hepimiz ders aldık..Vesselam daha uzatmayada gerek kalmadı.Hamd olsun..

!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 15 Mart 2011, 19:54:29 »

alkış abe belirtmişim ya atasözü bahane....elhamdulillah kimseye karşı ne kinimiz ne de kötü bir hasletimiz mevcuttur...bütün csmialar kardeşimizdir inşALLAH...herkese gider herkesten faydalanır herkesi kardeş olrak görürüz..yeter ki camiamıza kötü söz söylemesinler söylerlerse şartenler atıyor işte...zira sadece sanalda değil reelde de bunu yapıyoruz...daha bugün fetullahçıların sohbeti vardı her hafta gitmeye çalışlıyoruz,meşveret ve nurculardan da istifade ediyoruz,mahmut efendilerden de,zaten agd evlerindeyiz...emin olun ki reelde daha çok kardeşlik için faaliyetteyiz...furkan vakfı burda olsaydı ona da kesinlikle iştirak ederdim...BİZİM KİMSEYLE PROBLEMİMİZ YOK ELHAMDULİLLAH ONLARIN BİZLERLE VAR....(neyse alacağımız dersi aldık biizniallah)
« Son Düzenleme: 15 Mart 2011, 20:14:48 Gönderen: DAVAMŞEHADET » Logged

EBU ÖMER
σиυя üуєѕι

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 15 Mart 2011, 20:29:33 »

rabbim senden razı kalsın benım abım..hep hayırla kal hayırla andıgım sağlam delıkanlım...rabbıme emanet olasın daha bu konuda asla yazmıyacam..keısnlıkle bana yazı göndermeyın cevaplamıyorum kapalıyım..........benımle ilgisi olmayan ama ummete mal olan bır konu neyse geldıler bana haydi allaha emanet olasınız.

!!!
ebu ömer
DAVAMŞEHADET
мιя üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 15 Mart 2011, 20:42:24 »

Smiley rabbim seni daima sevsin,hep yardımcın olsun,önünü ufkunu açık eylesin,davetini tüm gençlere yaysın,hidayetlerine vesile eylesin,cennette köşkler üzerine köşkler inşa etsin rabbim,şehadetin özlemi yüreğini her daim kavurmaya devam etsin,o aşk yüreğinden hiç eksik olmasın,inşALLAH o aşka vuslatın gecikmesin,rabbim seni ve bizleri salihlerden eylesin...
rabbim günde 70 defa kulunun kalbine nazar edermiş inşALLAH bu nazarların hiç birini kaçırmaz her daim olna yönelirsin ve onun sevgisini kazanırsın can abem...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: