Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« : 09 Aralık 2011, 14:28:04 » |
|
 |
|
 |
 |

Mağlup Edilemeyen Adam
Son günlerin en çok seyredilen ve konuşulan filmlerinden biri ‘’ALLAH’ın Sadık Kulu’. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Hür Adam filminde olduğu gibi bu çalışma da şimdiden bir hayli ses getirdi.
Yapımcılığını Fatih Gök'ün, yönetmeliğini Esin Orhan'ın yaptığı 3,5 yıllık yoğun ve titiz çalışmanın ürünü olan animasyon, Ser Film tarafından hazırlandı.
Filmin orijinal ismi: ALLAH'ın Sadık Kulu: Barla. Türkiye'nin ilk uzun metrajlı üç boyutlu animasyon filmi olma özelliğini gösteren çalışma Türkiye'de gişe rekorları kıran filmler sıralamasında da ilk 10 içerisine girdi ve şu an itibariyle gösterimdeki yapımlar arasında birinci sırada.
Beddiuzzaman’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde Üstad’ın 1927-1934 yılları arasındaki Barla’daki sürgün hayatı konu alınıyor. Üstadın, mecburi ikametinde başından geçen olaylar ve Risale-i Nurun ne zorluklarla ortaya çıktığı ve yine aynı şekilde olanakların hayli kısıtlı olduğu bir dönemde, risalelerin nasıl çetin şartlarda elden ele ulaştırılıp dört bir tarafı aydınlattığı anlatılıyor. Bir kış günü iki asker eşliğinde Eğirdir Gölü’nün buzlu sularında başlayan yolculuk yine aynı soğuk sularda bir başka sürgüne yelkenlerin açıldığı Isparta’ya dönüşle son buluyor
Filmi seyrederken birçok kez Hür Adam filminin sahneleriyle çakışıyor gözleriniz. Özellikle fiziki mekânların benzerliği hafızanızı tazeliyor. Hür Adam filminde, Üstadın doğumundan son anlarına kadar olan serüven işlenmiş. Üstadın siyasi yönü ve bu doğrultudaki mücadelesi daha ön planda... Üstadın çocukluğundan, Rusya esaretine, Barla ve Kastamonu sürgünlerinden hapis günlerine kadar çok geniş bölümler başarıyla iki saate sığdırılmıştı. ALLAH’ın Sadık Kulu’nda belki de animasyon bir çalışma olması hasebiyle daha çok Üstadın ahlaki ve imani hususlardaki söz ve çalışmaları ön planda. Konuşulanlara göre, bazı cesur sahnelerinden ötürü birtakım kesimler tarafından tamamen sahiplenilmeyen Hür adama nispet, bu filmin daha çok kişiye ulaşılması amacıyla yapılan yoğun ve hummalı çalışmalar dikkatlerden kaçmıyor.
Filmin animasyon olması onların da ilgisini çekmiş olmalı ki bu defa salonlarda çok daha fazla çocuk sesleri duyuluyor. Ailece filme gelmiş, ellerinde patlamış mısır ve kolalarıyla usulce yerlerini almış izleyici manzaraları, insanı filmin havasından uzaklaştırıp farklı duyguları beraberinde taşıyor. Tabi sonuç itibariyle insanların başka programlar yerine böyle bir çalışmayı izlemeye gelmiş olmaları elbette takdir edilmesi gereken bir durum.
Film şu an iki milyona doğru ilerliyor. Sayının çok daha ileriye taşınacağı ve daha çok kişiye ulaşacağı zannediliyor. Teknik yönden bir ilk olması nedeniyle hem bu açıdan hem içerik olarak bazı eleştiriler yapılıyor olsa da böyle önemli bir şahsiyetin hayatının söz konusu edildiği bir filmin faydası ve önemi göz ardı edilmemeli… |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2011, 14:32:52 Gönderen: Emrullah CAN »
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|
|
waşta erva!!
тє¢яüвєℓι üує

Üye ID: 5367
 |
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2011, 01:26:40 » |
|
 |
|
 |
 |
Yapılan her iş elbette büyük bir emek harcanarak yapılıyor,niyetim kimsenin ekmeğiyle oynamak değil, ama ne olur gitmeyin derim, çünkü haddinden fazla sıkıcıydı. Hafta sonu sinemada izledim, izlemez olaydım, söylemesi ayıp iki kez içim geçmiş.
Ya millet salonu doldurmuştu ama bence beklentilerin çok altındaydı film. Aslında film demek yanlış olur, biyografi mi desem, belgesel mi desem? birde tutmuşlar animasyon tarzında yapmışlar filmi işte bu daha da felakketi. yinede merak eden varsa gider izler, sıkıla sıkıla. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2011, 01:28:45 Gönderen: waşta erva!! »
|
|
|
|
|
|
|
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.
Üye ID: 1850
 |
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2011, 13:50:14 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2011, 22:01:44 Gönderen: MERYEMDUAA »
|
|
İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
|
|
|
kördüğüm
υѕтα üує

bu samançöpünü kasırgada bırakma ya Rabb!
Üye ID: 5019
 |
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2011, 14:50:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
Rabbim! tut ki elimden,düşmeyeyim...
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2011, 15:01:35 » |
|
 |
|
 |
 |
Benim şahsi fikrim,samanyolu gurubu(büyle demek bana daha uygun geliyor) reklamda müthiş başarılılar,yani istedikleri filmi hemen öne çıkartmakta mahirler,tv ve gazetelerinde,bilboardlarda müthiş bir tanıtım yapıp,fevc fevc insanları(genlede kendi camialarıdır) sinema salonlarına getirmekle iyi bir reklamda yapıyorlar ve bu şekildeizlenme rekorları kırıyor diyerekte her kesimin ilgisini çekmeye çalışıyorlar,bundan gelen gelir ve elde edilen ekonomik güce değinmiyorum bile(aslında önemli nokta burasıdır)..kitle psikolojisini iyi sürükleyerek,istedikleri filmleri iyi izlettiriyorlar,eğer üstadı olduğu gibi verselerdi bişey demezdim,ama üstadın özerinden başka hesablar yapılıp,üstadın hayatını buna malzeme ediyorlarsa o zaman gidip buna katkı sağlamayacağım,yıllardır üstad ve risale denilir ama üstadın mücadele ruhunu arka plana atıp,diğer yönlerini öne çıkartanlara prim vermek gibi bir düşüncem yok,yinede gidip sinemada film izlemek istiyorum diyen varsa,diğer filmlerdense bunu seyredebilirler,en azından içerik olarak faydası zararlarından çoktur..umarım bundan elde edilecek gelirler,türkçe olimpiyatları için harcanmaz.....
selametle.. |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
Üye ID: 30
 |
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2011, 16:16:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
|
|
|
|
|
MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.
Üye ID: 1850
 |
« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2011, 22:07:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
…Bismî Hû…
Üye ID: 4
 |
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2011, 17:52:35 » |
|
 |
|
 |
 |
Filmle ilgili dikkate değer yorum ve eleştirilerde bulunmuşsunuz. Elinize sağlık. Filmin içeriği ile ilgili konuşacak olursak benim de çok beğenmediğim veya sıkıldığım anlar oldu. Ama yaşamı söz konusu edilenin asrın en önemli alimlerinden ''Üstadın'' olması hem de genel halk kitlelerinin bir nebze de olsa nasiplenmesi açısından olumlu izlenimler edinmek gerektiğini düşünüyorum. Fakat filmin arka planı ve yapımcı camianın görüş ve beklentileri konusu ayrıca tartışılabilecek müstakil bir mesele olabilir...
ALLAH hepinizden razı olsun... |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.. Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön.. Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
|
|
|
|