Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ahmet Hakan: 'Ne olduğum belli değildir benim'  (Okunma Sayısı 240 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Satır Arası Hüzün
υѕтα üує

``Uykum Var !Ölsem ,Geçer mi Dersiniz ``

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5005

Nerden: Çünkü Biz Hiç Taş Atmadık Ve taş atan çocukların Yüreğini Hiç Paylaşmadık.

« : 21 Ocak 2012, 15:58:03 »

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, kendisine 'Senin ne olduğun belli değil, şimdi de Ermeni mi oldun?' diyenlere köşesinden seslendi. Hakan, "Ne olduğum belli değildir benim . Dersim'de Kızılbaş olurum. Sivas'ta Alevi olurum" diye yazdı.

Ahmet Hakan'dan yine çok eleştirilecek bir yazı daha... Hakan, kendisine "Şimdi de Emeni mi oldun" diyenlere köşesinden cevap verdi.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı...

.

]

Bana diyorlar ki:

“Senin de ne olduğun belli değil be Ahmet Hakan! Şimdi de Ermeni mi oldun?”.

Doğrudur.
Benim ne olduğum belli değildir.
Doğrudur.
Şimdi de Ermeni oldum.

* * *

Ne olduğum belli değildir benim.
- Dersim’de Kızılbaş olurum.
- Sivas’ta Alevi olurum.
- Malatya’da misyoner olurum.
- Trabzon’da rahip olurum.
- Hocalı’da Azeri olurum.
- Hopa’da protestocu olurum.
- Uludere’de kaçakçı olurum.
- Paris’te Türk olurum.

* * *

Tıpkı “Subcomandante Marcos”un...
- San Francisco’da eşcinsel...
- Hitler Almanya’sında Yahudi...
- İsrail’de Filistinli...
- Güney Afrika’da kara derili...
- Avrupa’da Asyalı...
- Meksiko’da çete üyesi...
- Sarı sendikada grevci...
- Savunma Bakanlığı’nda halk temsilcisi...
- Soğuk Savaş sonrası dönemde komünist...
- Meksika’nın güneydoğusundaki dağlarda bir zapatista...
Olduğu gibi...

* * *

Hakikaten ne olduğum belli değildir benim.
Mazlumu gördüm müydü, hemen onun kimliğine bürünmek gelir içimden.
Ancak o zaman içim rahatlar.
Ancak o zaman kendimi iyi hissederim.
Ancak o zaman insan olduğumun bilincine varırım.

Biz hep çocuk kalmalıydık aslında.
Üç taş, üç cam olmalıydı hayat.
En büyük kavgamız gazoz kapağından çıkmalıydı
ve en büyük acımız
öğretmenimizin başka şehre tayini olmalıydı.
... Biz hep çocuk kalmalıydık aslında.

MERYEMDUAA
σиυя üуєѕι

insan bir katre kan ve bin endişedir.

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 1850

« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2012, 19:17:40 »

bu ülkede savunum ve savaşım duygularımızda ciddi manada problemler var.
ortada olan haksızlığın farklı bir boyuta taşınarak tarafgirliğe dönüştürülmesi adalet adına yapılan işlerin aslında adaleti parçaladığı gerçeğini görüyoruz.
mesele haksızlık gören kişilerin dini ırkı cinsiyeti ya da ideolojisi değil ;mesele haksızlığa karşı  bütüncül bir adalet istemidir.
ben ermeniyim demek ya da dersimdeki kızılbaş olmak haksızlığa verilen kısır bir cevaptır.kendi yapısını inancını koruyup adalet vurgusu yapmak daha gerçekçidir  daha az sloganiktir ve tarafgirlikten uzak olmaktır.
ermeniyim demek kendi içinde pekçok sorunu barındırır.bazı şeyleri zikrederken geniş düşünmek ve hamasi davranmamak gerek.
yazı için teşekkürler abla
selametle.

İman ,ALLAH'la olan sözleşmedir. islam teslimiyettir. kalu bela Karakter andıdır.ve amel sözleşmenin gereğidir.
waşta erva!!
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5367

« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2012, 23:09:01 »

Bu ilkede hak ve adalet arayışı herkes için aynı bağlamda gelişmiyor malesef. devlet yapısı değişmiyor sadece kişiler değişiyor, haksızlık ve zulüm değişmiyor sadece yıllar içinde zulüm ve haksızlık yöntemleri değişiyor, böyle oluncada ne olursan ol farketmez, onlardan olmadın mı, hırantta olsan, Ahmetde olsan eğer birşeyler onları rahatsız ediyorsa çok rahat harcarlar seni ve çıkıp bir iki kendini bilmezin yaptığı iş der kapatırlar meseleyi. Ve bu meselede malesef ki birçok çevreden yeteri kadar tepki duyulmuyor özellikle islami çevre bilerek mi yapıyor bunu anlamıyorum ama, takib ettiğim dergiler, ve çeşitli yayın organları, yazarlar ne uludere olayında ne hrant olayında nede bundan önceki olaylarda hakkıyla ses çıkaramadılar. hoş gerçi islami çevre kendi içinde de  pek bir parlak tablo göstermiş değil ya birde toplumsal olaylara duyarlılık göstermesi beklenilsin.
nuseybini
υѕтα üує

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4836

« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2012, 10:32:27 »

içindeki nifakı dışarı çıkarmak için bir kaç kamufle edici cümle kullanmış.. ama sonuçta içindekini dışarı çıkarmaya muvaffak olmuştur..

keşke herkes mertçe içini ortaya döksede dolambaçlı sözler kullanmasa..

Yahya Abbas Müsavi
уαя∂ıм¢ı уöиєтι¢ι
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 30

« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2012, 10:39:32 »

islami çevre,kendi içindeki ve kendisine yapılan zülmlere sesli bir tepki veremiyorki uludere olayındada sınıfta kaldı,akp politikaları islami çevreyi öyle bir rehavete soktuki,artık doğrulmak zahmetinde bile bulunamıyor,meselelere iktidar gözüyle bakanlardan fazlada bişey beklemek doğru olmaz zaten...

ahmet hakana gelince,her halde yarın herppimiz yahudiyiz sloganlarınıda atar bu gidişle...entel olmanın vbir diğer versiyonuda bu söylemler olsa gerek...nedense gazzedeki vahşet olunca heppimiz hamasız sözünü duyan yok..demekki bu insani bir mesele değil,bir zihniyet meselesidir..bize insani bir mesele diyerek aldatmaya çalışıyor...hesabına nasıl geliyorsa o kisveye börünüyor,ama böründüğü tük kisvelere bakınca,meselenin insani değil,popüler bir amaç olduğuda ortadadır...

ne olduğu belli olmayanlardan,net bir duruş beklemek doğru değil,ne olduğu belli olanlardan olup net bir çizgiye sahib olanlardan olmak dileğiyle..

Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. ALLAH için söyleyin bana, MUHAMMEDi'den olanlar nerede?[/co
waşta erva!!
тє¢яüвєℓι üує
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5367

« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2012, 12:56:43 »

Olay bağlamında Ahmet hakan'ın nasıl bir rol üstlendiği ne söylediği çokda önemli bir etken değildir, önemli olan bir birey olarak bizlerin ne yapamaya yapmaya çalıştığıdır? Sorsan islami bir yaşam çizgisi dahilinde yaşamaya çalıştığını söyler herkes yani birçoğumuz öyleyizdir!!! ben buna inanmıyorum aşırı derecede pasifize edilmiş bir ruh haliyle ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' mantığıyla günü kapatmanın derdindeyiz. Yani derdi islam olan müslümanlar denemez şimdinin insanlarına. Müslümanın en birinci görevi, kişileri içinde bulunduğu ve ona göre şekillendiği düşünceye göre hapsetmek olmamalı, ama görünen oki, bunu bu ülkede islami çevre çok rahat yapıyor. ''önce insan'' argümanı pek göz önünde tutulmuyor, hak,adalet ve insanca yaşam herkesin hakkıysa madem yani islamda önce haksızlığa karşı gelinmeli diyorsa bu sadece kendine yapılan haksızlığa karşı yükselecek bir ses olunmamalıdır bence. Bu ülkede insanlar birilerinin çıkarlarına çok çabuk kurban veriliyor önemli olan bu katliamlara her kesimden ortak seslerin yükselmesi. Acı olan şu ki haksızlık karşısında sus pus olunması, kimi yaşam kaygısı güder sesinin keser, kimi ekonomik kaygı güder sesini keser, kimi de içinde bulunduğu rahatlığın rehavetiyle sesini keser. Ha bu yaşam kalitesiyle bu ülkede hiçbir ilerleme kaydedilemez, hele hele islami çevre hiçbir olumlu sonuca imza atamaz.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2012, 12:58:52 Gönderen: waşta erva!! » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: