Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ‘Bekleyen’ misin, ‘beklenen’ mi?  (Okunma Sayısı 542 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

''O GÜN GELECEK BİLİYORUM! :)''

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4830

« : 31 Ocak 2011, 17:56:55 »

Mehmed Alagaş muhterem, Haziran ayında, yeni kitabı 2012 Ve İki Deniz Arası'yla tekrar kaygılı okuyucularının karşısına çıktı. Ve onları uyarmak için, bütün derdini bu son kitabında cümlelerine döktü. İki yıl evvel çıkarmış olduğu Sona Son Kala isimli eserinde, kıyamete veMehmed Alagaş kıyametin yaklaştığına ve hatta çok yakın olduğuna dair mühim hususların altını çizmişti Alagaş.

Sona Son Kala'daki ilginç cümlelerinden birisi şöyleydi: "Bugünün bebelerinin, yarının dedeleri olacağını düşünemiyorum." Kur'anî değerlendirmeleri ve Kur'an'a yönelik yoğunlaşmaları sonucunda bu düşünceleri serdeden yazar, bu son kitabıyla bir önceki kitabındaki meramını tamamlamış gibi görünüyor.

Kitapları elden ele dolaştı

Seksenli yılların başından itibaren, İnsan dergisiyle adını okur dünyasına –başka bir deyişle, Türkiyeli müslüman okuyucuya- duyuran Mehmed Alagaş, yazın sürecine yeni bir eseriyle devam ediyor: 2012 ve İki Deniz Arası. Bu son eseriyle, kitap sayısı toplam otuza (30) varan yazar, hepsi birbirinden önemli ve özel mevzulara imza atmış. Genellikle dünya müslümanlarının ve Türkiyeli müslümanların soru ve sorunlarını ele almış olan yazar, ilk kitabını Said Hâkim ismiyle yayınlatmış. Bu eser, İnsan dergisinde yayınlanan yazı çalışmalarından oluşuyor. Sonrasında, özellikle gençlerin rağbet ettiği, Dünden Bugüne Şeytan ve Dostları çok zaman elden ele dolaşmış. Şafak Mektupları, Mezar Notları, Son Yüzyılda Tevhid ve Şirk isimli eserleri de, yazarın, okuyan herkesin başkalarına mutlaka tavsiye etmek zorunda kaldığı eserlerindendi.

Mehmed AlagaşBazen mizahî bir dille ele aldığı eserler de olmuş Alagaş’ın. Cumaya 5 Kala ve Aynalar ve İnsanlar buna örnek eserleri.

Tapusuz Süleyman

Yayınladığı bütün eserlerinde, bir kaygıyı ve bir sorumluluğu dile getiriyor oluşu dikkatlerden kaçmıyor Alagaş’ın. Son on yılda yazdığı eserlerin roman ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Roman kahramanlarının şahsında, okuyucuya “nasıl bir müslüman olmalı”nın cevabını veriyor Mehmed Alagaş. Romanlarında, fikrî ağırlık dikkatlerden kaçmıyor. Olay örgüsünü de ustaca kurduğu romanlarında, asıl maksadının okuyucuya “bazı şeyleri belletmek” olduğu fark edilmiyor değil. Hatta Tapusuz Süleyman isimli roman çalışmasına, kendisini de, daha doğrusu bir konuşmasını da, ekliyor. Çalışmaya farklı bir renk katmış oluyor böylece.

Beklenen Müslümanlara isimli 4 kitaplık eserinde de, çocuk ve gençlere yönelik çalışma yapmış yazar. İlk insan ve ilk elçi olan Âdem aleyhisselamdan yola çıkarak bütün peygamberlerin hayatını sohbet diliyle muhataplarına anlatıyor. Mehmed Alagaş, gelecek neslin, ‘bekleyen müslümanlar’ değil ‘beklenen müslümanlar’ olması ümidiyle ve sancısıyla bu eserleri Mehmed Alagaşsunmuş.

Alagaş’a kulak vermeli

Evet, Alagaş son eseri 2012 Ve İki Deniz Arası ile yazın sürecine devam ediyor. Kendi farkındalığıyla, Kur’an’daki birçok hakikatin fark edilmediğinin altını hassaten çizerek okuyucularını uyarıyor. Kitaptaki bazı konu başlıkları şöyle: “2012 haberi ayet mi – kehanet mi?”, “Zülkarneyn aleyhisselam kimdir?”, “Süleyman aleyhisselam Amerika’ya gitti mi?”, “Havuz büyüklüğündeki çanaklar”, “Vakit geldi mi?”, “İki deniz arası”, “İki deniz arası nedir ve neresidir?”, “İki deniz arasında buluşma”

Alagaş'ı, bu son kitabıyla tekrar dinlemek ve anlamak gerektiğini düşünüyorum.

Fatih Pala

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
EBU CENDEL AMEDİ
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 5033

« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2011, 13:00:12 »

şeytan ve dostları
alnımdaki ışık(roman)
muhteşem diyebilirim
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2011, 16:55:07 »

sal.

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
Emrullah CAN
ѕιтє уöиєтι¢ιѕ
*

…Bismî Hû…

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 4

« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2011, 21:48:26 »

Alagaş Hoca'nın kitapları gerçekten güzel. Okumayan dostlara tavsiye edebilirim.
İnşALLAH bu son kitabını okumak kısmet olur.
Elinize sağlık...

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön..
Şimdi hayat çağırıyor seni, candan geç cânan’a dön..
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe’ne dön...
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2011, 20:26:50 »

İnşALLAH adminim.
Sağolasınız.

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
*Cundullah*
üѕтα∂

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 138

« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2011, 12:25:55 »

mehmet alagaş kitapları  gerçekten faydalı kitaplar takip edenlerden olacağız inşALLAH

zalimler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2011, 10:41:45 »

Eyvallah hocam.

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ

ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''
yüsra
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2011, 23:08:01 »

Alagaş Hoca'nın kitapları gerçekten güzel. Okumayan dostlara tavsiye edebilirim.
İnşALLAH bu son kitabını okumak kısmet olur.
Elinize sağlık...

Cumaliyi okuyanınız varmı..?
Melâl
∂ανєтуσℓυ мσ∂
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2011, 10:12:59 »

Cumaliyi okuyanınız varmı..?

Ben okumadım... Smiley

فَفِرُّو إِلَى اللَّهِ